Een gebed om een vrijgevig hart

Persoon die glimlacht

Wat is je kostbaarste bezit? Er is niets mis met dingen hebben, of ervan genieten. Het probleem ontstaat als deze dingen ons bezitten.

Gelukkig heeft God een andere manier van leven getoond toen Hij zijn grootste schat voor ons opofferde. Zijn vrijgevigheid is opofferend en contra-cultureel.

Als we geven zoals God doet, en we Hem eren met wat we geven, brengt dat ons dichter bij Hem. Het zorgt ervoor dat we stoppen met naar onszelf te kijken en ons kunnen richten op anderen. Hoe meer we tot God naderen, hoe meer onze prioriteiten en waarden de zijne gaan weerspiegelen.

Dus, hoe leef je vrijgevig? Het begint met God te vragen om je een vrijgevige mentaliteit te geven. Als je niet zeker weet hoe je dat moet doen, probeer dan dit gebed te bidden.


God,

Dank U dat U me laat zien hoe vrijgevigheid eruit ziet. Ik beken dat het soms makkelijk voor me is om me te richten op dingen die er niet toe doen. Maar vandaag geef ik me over aan uw wil en vertrouw volledig op U. Verander mijn manier van denken en geef me een vrijgevig hart. Maak me bewust van de middelen die ik heb, en hoe ik die kan gebruiken om anderen te dienen. Help me om een leven te leiden dat anderen zegent zoals U mij rijkelijk gezegend hebt.

In Jezus’ naam, amen.


Als je je overgeeft aan God door vrijgevig te leven, verandert dat levens.

Een donatie van €40 helpt ons digitale Bijbels te geven aan 200 mensen. Dat zijn 200 mensen wier leven zal veranderen door de kracht van Gods Woord.

Doneer nu

FacebookOp Facebook delen

TwitterOp Twitter delen

E-mailVia e-mail delen

Dit bericht is ook beschikbaar in: English Afrikaans Indonesisch Duits Spaans Filipino (Tagalog) Frans Italiaans Portugees Roemeens Russisch Japans Chinees (Vereenvoudigd) Chinees (Traditioneel) Koreaans Pools Thais Oekraïens Vietnamees