5 gebeden voor geestelijke groei

Persoon bidt

Hoe ziet geestelijke groei eruit?

Gezonde relaties vergen inzet, goede gewoontes en samenzijn. Dus om geestelijk volwassen te worden is het belangrijk om elke dag tijd met God door te brengen.

Hieronder staan vijf gebeden die gericht zijn op verschillende manieren voor intimiteit met God. Terwijl je ze leest, kies dan één onderdeel om je deze week op te richten, en sta God toe om je in een nieuw persoon te veranderen door je manier van denken te veranderen.


Een gebed om ruimhartig te leven

God,

zonder U heb ik niets. Elk goede gave en elk volmaakt geschenk komt van U, maar soms zie ik dat wat U mij hebt gegeven als iets dat ik verdien. Soms kom ik in de verleiding mijn rijkdom, tijd en middelen te verzamelen in plaats van ze met anderen te delen. Uiteindelijk weet ik dat ik gezegend ben om ook tot zegen te zijn, dus help me alstublieft verstandig te beheren dat wat U mij heeft toevertrouwd. Verander me in iemand die ruimhartig leeft en geeft.

In Jezus’ naam,
Amen.

Bewaar gebed


Een gebed voor rust

God,

in een wereld die het ‘altijd maar druk zijn’ verheerlijkt, is het zo gemakkelijk om mijn tijd te vullen met dingen die er niet toe doen. Als ik niet oppas, verdoof ik of raak ik opgebrand omdat ik niet genoeg ruimte vrijmaak om elke dag te rusten in uw aanwezigheid. Ik heb U nodig om de manier waarop ik denk en de manier waarop ik leef te veranderen. Ik heb U nodig om mij te helpen ruimte te maken voor rust. Help me om dagelijks naar U toe te komen. Ik wil gewoon bij U zijn.

In Jezus’ naam,
Amen.

Bewaar gebed


Een gebed om Gods Woord te lezen

God,

dank U dat U mij de paden hebt laten zien die naar het leven leiden. Ik ben zo dankbaar dat ik voor altijd vreugde kan ervaren in uw aanwezigheid! Help mij te leven op een manier die de roeping waartoe U mij geroepen hebt waardig is, door tijd in uw Woord door te brengen. Ik wil nooit vergeten dat het hebben van toegang tot de Schrift een geschenk is. Dus maak me alstublieft gretig om uw woorden te lezen. Maak mij uw wil bekend terwijl ik tijd doorbreng in uw aanwezigheid. Onderwijs mij in uw Woord, dat de waarheid is.

In Jezus’ naam,
Amen.

Bewaar gebed


Een gebed om te dienen

God,

U bent zo goed voor mij. En toen U uw enige Zoon opgaf om mij te redden, gaf U mij een voorbeeld van nederige gehoorzaamheid. Dank U dat U mij heeft laten zien hoe dienend leiderschap eruit zou moeten zien. In plaats van mijn eigen weg te zoeken, help mij de uwe te zoeken. Ik wil U dienen door anderen te dienen. Dus verander mijn hart en help me oprecht van anderen te houden. Vorm mij tot iemand die anderen hoger acht dan zichzelf.

In Jezus’ naam,
Amen.

Bewaar gebed


Een gebed om met God te spreken

God,

Soms heb ik niet het gevoel dat ik de woorden heb om te bidden. Ik weet niet altijd wat ik tegen U moet zeggen. Wat moet ik zeggen tegen iemand die in elk opzicht perfect is? Help me alstublieft om niet te vergeten dat U juist van mij wilt horen. Geef me het vertrouwen om met U te delen wat ik op mijn hart heb, maar help me dat met respect te doen. En laten deze eerlijke gesprekken mij alsjeblieft leiden tot een dieper gevoel van ontzag, verwondering en liefde voor U. Laat me zien hoe ik tegen U kan praten, en maak me dan enthousiast om het regelmatig te doen.

In Jezus’ naam,
Amen.

Bewaar gebed

Dit bericht is ook beschikbaar in: English Afrikaans Indonesisch Duits Spaans Filipino (Tagalog) Frans Italiaans Portugees Roemeens Russisch Japans Chinees (Vereenvoudigd) Chinees (Traditioneel) Koreaans Pools Vietnamees