Gods wil ontdekken

Kompas

Wat wil God dat je met je leven doet? Misschien heb je een idee waartoe Hij je roept, maar wil je bevestiging. Misschien weet je niet zeker wat Gods wil is … of misschien probeer je nog steeds uit te vinden hoe een persoonlijke relatie met God eruit zou moeten zien.

Uiteindelijk kun je alleen dan Gods wil ontdekken, als je de tijd neemt om Hem te leren kennen. Door dichter tot God te naderen, wordt zijn leiding duidelijk. Dus, hoe doen we dat?

Er is niet één juiste manier, maar er zijn nuttige stappen die hierbij kunnen helpen.

Hier zijn 4 stappen om je te helpen Gods wil te ontdekken:

Zoek God door gebed

Denk aan een gesprek wat je pas met een goede vriend hebt gehad. Als je ze al een tijdje kent, weet je waarschijnlijk wat ze wel en niet leuk vinden, zonder het te vragen. Want hoe beter je iemand kent, des te beter je ze begrijpt.

Hetzelfde geldt voor onze relatie met God. Het kennen van Gods wil komt voort uit eerlijke gesprekken met Hem. Daarom is het belangrijk om de gewoonte te ontwikkelen om regelmatig met Hem te praten, over alles.

Gebed is niet alleen vragen aan God wat Hij wil dat we doen, het gaat er juist om dat we God leren kennen voor wie Hij is.

Bid met ons


Onderzoek Gods Woord

Gods wil voor je leven zal nooit in tegenspraak zijn met wat er in de de Bijbel staat. Dus nu je God leert kennen door gebed, maak jezelf dan vertrouwd met zijn Woord.

Hoe meer je de Bijbel bestudeert, des te meer je verlangens Gods wil zullen gaan weerspiegelen. En als dit gebeurt, kun je God vol vertrouwen alles vragen—en Hij zal je horen.


Luister naar de Heilige Geest

Luisteren naar de Heilige Geest vereist vaak dat je de ruis om je heen het zwijgen oplegt. Als je je afleidingen wegstopt en niet langer focust op je bangheid, kun je Gods vredige aanwezigheid in je huidige omstandigheden gaan opmerken.

Dus als je bidt en de Bijbel onderzoekt, vraag God dan om gevoelens te onthullen die je aan Hem mag overgeven of die speciale aandacht nodig hebben. Laat de Heilige Geest je door dit proces leiden en houd dit in gedachten: je kunt je onzeker voelen en toch Gods vrede ervaren.


Zoek bevestiging van wijze mensen

Het laatste woord over wat Gods wil is, moet van God Zelf komen, maar het is verstandig om advies van anderen, die je kunt vertrouwen, te vragen. Overweeg om verschillende mensen, die verder in hun geloof zijn, uit te nodigen om je ‘wijze raad’ te geven. Vraag hen om samen met jou Gods wil voor je leven te zoeken.

Deze stap moet samen met de vorige stappen worden uitgevoerd. De gezochte wijze raad moet bevestigen dat wat jij aanvoelt wat God je al zegt te doen. Het mag niet in de plaats komen van het rechtstreeks praten met God.

Voeg vrienden toe in jouw Bijbel App


Wat nu?

Je hebt het misschien niet altijd goed, maar hoe meer je probeert Gods wil te begrijpen, des te gemakkelijker het wordt. God heeft je met een doel geschapen, en Hij wil dat je erbij betrokken bent om zijn Koninkrijk te zien komen “op aarde zoals in de hemel.”

Als jouw verlangens in overeenstemming zijn met Gods verlangens, kan Hij erop vertrouwen dat je het goede doet. Het toepassen van deze stappen zal je daarbij helpen, maar dit zal een levenslange toewijding zijn waarbij je God elke dag moet zoeken.

FacebookOp Facebook delen

TwitterOp Twitter delen

E-mailVia e-mail delen

Dit bericht is ook beschikbaar in: English Afrikaans Indonesisch Duits Spaans Filipino (Tagalog) Frans Italiaans Portugees Roemeens Russisch Japans Chinees (Vereenvoudigd) Chinees (Traditioneel) Koreaans Pools Vietnamees