Hoe de Bijbel regelmatig bestuderen: 4 ideeën van YouVersion

Persoon bestudeert de Bijbel

De start van een nieuw jaar brengt nieuwe mogelijkheden, wat een perfecte tijd zou zijn om nieuwe Bijbelleesgewoonten aan te wennen. Maar drukke agenda’s, gezinsverplichtingen en botsende prioriteiten kunnen de studie van de Schrift soms uitdagend maken.

Gelukkig zijn er stappen die je kan zetten om regelmatig Gods Woord te lezen.

Hier zijn 4 ideeën om een Bijbelleesgewoonte te maken in YouVersion:

1. Zorg dat het blijvend is

De makkelijkste manier om een nieuwe gewoonte aan te leren is door ze te koppelen aan iets wat je al regelmatig doet. Dus als je in de ochtend altijd eerst je telefoon pakt, denk dan eens na over de Tekst van de Dag in YouVersion. Wanneer je een nieuwe gewoonte combineert met een reeds bestaande gewoonte, zal je nieuwe gewoonte meer blijven “plakken.”

Tip: Maak van YouVersion de eerste app die je ziet en krijg meteen toegang tot de Tekst van de Dag door de widget van Tekst van de Dag in te schakelen op je mobiel.

2. Maak het automatisch

De beste manier om een gewoonte op te bouwen, is door gewoon te starten. En als je start, focus je dan niet op de hoeveelheid tijd die je leest of luistert naar de Schrift. Focus je er enkel op om het regelmatig te doen. Als je twee dagen achter elkaar hebt voltooid, ga dan voor drie dagen. Heb je drie dagen voltooid, probeer er dan vijf en ga door totdat je een Bijbel Succesreeks hebt opgebouwd.

Als je een regelmatige Bijbelleesgewoonte begint te ontwikkelen, kies dan een tijd om te studeren die voor jou het beste uitkomt. En stel dagelijkse herinneringen in om tijd in Gods Woord door te brengen.

Tip: Blijf op schema door je Bijbel Succesreeks te bekijken op je Thuisscherm in YouVersion. Je kunt hier ook herinneringen instellen voor Leesplannen, Gebed, en Tekst van de Dag.

3. Blijf verbonden

Je hebt meer kans om je Bijbel te blijven bestuderen als je dat samen met iemand doet die om je geestelijke groei geeft.

Leesplannen met Vrienden biedt je een eenvoudige, gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat je doorgaat met het opbouwen van je Bijbelstudiegewoonte.

Er zijn duizenden leesplannen in YouVersion. Dus kies gewoon een leesplan dat je interesseert en start het met vrienden. Aan het einde van elke leesplandag krijg je een ruimte om met je vrienden te chatten over wat je hebt ontdekt.

Tip: Je kunt met iedereen een leesplan doen! Deel eenvoudig de link naar een leesplan op sociale media of deel een leesplan met iemand binnen de app. Ga aan de slag door een leesplan te kiezen, en volg de aanwijzingen om vrienden uit te nodigen om mee te doen.

4. Laat het als nieuw aanvoelen

Soms komen we in een sleur bij het lezen van de Bijbel omdat hetgeen we doen té vertrouwd aanvoelt. Verander hoe je met de Bijbel omgaat.

Als je gewoonlijk de Schrift leest, probeer dan naar een audiobijbel te luisteren. Als je de neiging hebt om de Schrift in een bepaalde vertaling te bestuderen, schakel dan een maand over naar een andere vertaling en kijk of je iets nieuws opvalt. Of probeer in een nieuwe volgorde te lezen om een nieuw perspectief te ontdekken.

Tips: Om gemakkelijk Bijbelvertalingen te vergelijken, tik je op een vers en selecteer je daarna de knop “Vergelijk” die verschijnt. En je kan naar elk deel van de Schrift luisteren met Audio Bijbels.


De Bijbel een deel van je dagelijks leven maken hoeft niet ontmoedigend te zijn — en gelukkig hoeven we het niet alleen te doen. God houdt ervan bij ons te komen om ons aan te moedigen en de kracht te geven door onze geest te vernieuwen en te hervormen. Hij openbaart Zich aan iedereen die naar Hem zoekt.

Hoe meer je je gewoonten opbouwt, hoe gemakkelijker het wordt om Gods stem te herkennen en te begrijpen wat zijn wil werkelijk is.

Als je je ertoe verbindt regelmatig de Schrift te bestuderen, onthoud dan dat de God die jou heeft geschapen, je ook in staat kan stellen de weerstand te doorbreken die je tegenhoudt, zodat je je regelmatig kunt bezighouden met zijn levende en actieve Woord.

FacebookOp Facebook delen

TwitterOp Twitter delen

E-mailVia e-mail delen

Dit bericht is ook beschikbaar in: English Afrikaans Indonesisch Duits Spaans Filipino (Tagalog) Frans Italiaans Portugees Roemeens Russisch Japans Chinees (Vereenvoudigd) Chinees (Traditioneel) Koreaans Pools Vietnamees