Hoe ga je vooruit in 2021

Vrouw met telefoon

We hebben allemaal gedragspatronen ontwikkeld die de basis vormen van onze dagelijkse gewoonten. Maar wat gebeurt er wanneer onze dagelijkse gewoonten plotseling veranderen? Hoe kunnen we weer vooruitgaan, nadat we een jaar lang onzekerheid hebben moeten omarmen?

Het begin van 2021 is de perfecte tijd om onze gedachten te resetten, onze gewoonten goed te bekijken, en onze harten voor te bereiden op wat God hierna gaat doen.

Hier zijn 5 manieren om dat te doen:

 1. Neem elke dag tijd met God.
 2. U zult Mij vinden als u Mij zoekt en het oprecht van Mij verwacht.

  Jeremia 29:13

  Begin met het heropbouwen van goede gewoonten door tijd met God tot je hoogste prioriteit te maken. Wanneer je tijd met Hem voorrang geeft, laat je toe dat Hij je geest vernieuwt en je manier van denken verandert.

  Vraag jezelf: Op welke momenten van de dag is het voor mij het makkelijkst en moeilijkst om me te verbinden met God?

 1. Blijf kijken naar Jezus
 2. Wij moeten de wedstrijd voltooien die voor ons ligt, zonder op te geven. Daarbij moeten wij blijven kijken naar Jezus, die ons de weg wijst. Hij is het doel van ons geloof.

  Hebreeën 12:1-2

  Als je Jezus als middelpunt van je leven houdt zal dit je helpen alles opzij te leggen wat je makkelijk kan verstrikken. En uiteindelijk zal dit je manier van leven veranderen.

  Neem vandaag dus de tijd om na te denken over wat jou ervan kan weerhouden om je volledig op Jezus te richten. Probeer een gebed in je Bijbel App te maken en maak een lijst van de afleidingen die je wilt overgeven. Creëer dan een gebedsherinnering om je te helpen deze afleidingen elke dag aan Jezus over te geven.

  Vraag jezelf: Welke verlangens weerhouden me ervan om Jezus centraal te zetten in mijn leven?

 1. Onthoud van Wie je bent
 2. U bent niet van uzelf! God heeft u tegen de allerhoogste prijs gekocht! Gebruik daarom ieder deel van uw lichaam om God eer te geven.

  1 Korinthiërs 6:19-20

  Alles wat je het afgelopen jaar hebt opgeofferd zal nooit te vergelijken zijn met het ultieme offer dat God voor je bracht. Dus wanneer je ontmoedigd raakt, bedenk dan dat God eeuwigdurend betrokken is bij jou leven. Je toekomst ligt in de handen van Iemand Die van je houdt, en Hij wil dat je de persoon wordt zoals Hij je heeft geschapen.

  Vraag jezelf: Welke gewoonten zullen me helpen God meer te verheerlijken?

 1. Begin klein
 2. Wie betrouwbaar is in kleine dingen, is het ook in grote. Wie onbetrouwbaar is in kleine dingen, is het ook in grote.

  Lukas 16:10

  Groei kost tijd, dus kies iets kleins dat je wil veranderen en begin daarmee. Aanhoudend één ding goed doen zal het makkelijker maken om later andere gewoonten te beheersen. En als je een dag mist (of vijf), wees dan genadig voor jezelf. Klein beginnen maakt het makkelijker om je moed bijeen te rapen en vooruit te blijven gaan.

  Vraag jezelf: Wat is één ding waar ik mee kan beginnen?

 1. Nodig anderen uit om met je mee te doen
 2. Zoals ijzer met ijzer wordt geslepen, zo scherpt de ene mens de ander.

  Spreuken 27:17

  We zijn niet geschapen om alleen door het leven te gaan. Het is makkelijker om op koers te blijven als je wat vrienden uitnodigt om met je mee op reis te gaan. Probeer een leesplan te vinden die je graag zou willen lezen, en spreek dan af om elke leesplandag samen te doen.

  Vraag jezelf: Welke trouwe vrienden kan ik uitnodigen om met me mee te doen?


Naarmate je goede gewoonten blijft ontwikkelen zal je ontdekken dat je steeds meer de persoon wordt zoals God je heeft geschapen.

Het kost maar een moment om te beginnen en deze 5 stappen zijn een geweldig startpunt. Kies het nummer waar je het eerst op wilt focussen en blijf dan vastbesloten om vooruit te gaan door deze extra stap te zetten…

Stel herinneringen in om je te helpen bij het nastreven van wat het belangrijkst is.

Herinneringen zijn perfect voor de momenten waarop je wat extra aanmoediging nodig hebt om goede gewoonten op te bouwen. En door Bijbel App herinneringen in te stellen heb je altijd een manier om verbonden te blijven met Gods Woord en zijn wil voor jou. Herinneringen zijn beschikbaar voor leesplannen, tekst van de dag en YouVersion gebed.

FacebookOp Facebook delen

TwitterOp Twitter delen

E-mailVia e-mail delen

Dit bericht is ook beschikbaar in: English Afrikaans Indonesisch Duits Spaans Filipino (Tagalog) Frans Italiaans Portugees Roemeens Russisch Japans Chinees (Vereenvoudigd) Chinees (Traditioneel) Koreaans