“Doet het er echt toe wat ik doe?”

Persoon

Heb je ooit het gevoel gehad dat je harde werk onopgemerkt bleef of geen verschil maakte?

Koning David is de enige persoon in de Bijbel die God een man naar Zijn eigen hart noemt. Maar zelfs David voelde zich over het hoofd gezien.

Toen God tegen Samuël zei dat hij de volgende koning van Israël moest zalven, ontmoette Samuël Jesse en zijn zonen. Elk van Jesse’s zonen leek de kwaliteiten van een goede koning te hebben, maar God koos geen van hen.

“… de Heer zei tegen Samuël: ‘Let niet op zijn uiterlijk of zijn lengte, want ik heb hem afgewezen.’ De Heer kijkt niet naar de dingen waar mensen naar kijken. Mensen kijken naar het uiterlijk, maar de Heer kijkt naar het hart.’”

1 Samuël 16:7

Jesse zei dat er nog één zoon over was, David, die op de schapen paste. In die tijd werden herders als onrein en vies beschouwd, wat waarschijnlijk de reden was dat David oorspronkelijk niet werd gevraagd. Maar hoewel anderen hem over het hoofd zagen, koos God David om Israël te leiden.

Zelfs toen David onzichtbaar was, zag God hem, net zoals Hij jou nu ziet.

Als God David, een gewone herder, kan gebruiken om verbazingwekkende dingen te doen, dan kan Hij jou ook gebruiken.

Wat je doet als niemand kijkt, vormt je tot wie God je gemaakt heeft en maakt je klaar voor de plannen die Hij voor je heeft.

Blijf net als David je vertrouwen op God stellen. Onthoud dat, zelfs als je je niet gewaardeerd voelt, je erop kunt vertrouwen dat God je ziet, van je houdt en je waardeert.

FacebookOp Facebook delen

TwitterOp Twitter delen

E-mailVia e-mail delen

Dit bericht is ook beschikbaar in: English Afrikaans Indonesisch Duits Spaans Filipino (Tagalog) Frans Italiaans Portugees Roemeens Russisch Japans Chinees (Vereenvoudigd) Chinees (Traditioneel) Koreaans Pools Thais Oekraïens Vietnamees