“Maak dit regtig saak wat ek doen?”

Persoon

Het jy al ooit gevoel dat jou harde werk onopgemerk gebly het of nie ‘n verskil gemaak het nie?

Koning Dawid is die enigste persoon in die Bybel wat God ‘n man na sy hart genoem het. Selfs Dawid het egter misken gevoel.

Toe God vir Samuel gesê het om die volgende koning van Israel te salf, het Samuel na Isai en sy seuns gegaan. Elkeen van Isai se seuns het gelyk of hulle die eienskappe van ‘n goeie koning het, maar God het nie een van hulle gekies nie.

“… Die Here het vir Samuel gesê: ‘Moenie na sy voorkoms of sy buitengewone lengte kyk nie, want Ek het hom nie gekies nie. Die Here kyk nie na dieselfde dinge as die mens nie. Die mens kyk na die uiterlike, maar die Here na die innerlike.’”

1 Samuel 16:7

Isai het gesê dat daar een seun oor was, Dawid, wat die skape opgepas het. Destyds is skaapwagters as onrein en vuil beskou, en dit is waarskynlik hoekom Dawid nie oorspronklik genooi is nie. Alhoewel ander hom oorgesien het, het God vir Dawid gekies om Israel te lei.

Selfs toe Dawid ongemerk was, het God hom raakgesien — net soos Hy jou nou raaksien.

As God vir Dawid, ‘n gewone skaapwagter, kan gebruik om wonderlike dinge te doen, dan kan Hy jou ook gebruik.

Wat jy doen as niemand kyk nie, is wat jou vorm in wie God jou geskep het om te wees en jou vir sy planne vir jou voorberei.

Net soos Dawid, moet jy voortgaan om ywerig jou geloof in God te stel. Onthou, selfs wanneer jy ongewaardeerd voel, kan jy vertrou dat God jou raaksien, jou liefhet en jou waardeer.

FacebookDeel op Facebook

TwitterDeel op Twitter

E-posDeel per e-pos

Die plasing is ook beskikbaar is: Engels Indonesies Duits Spaans Filippyns (Tagalog) (Tagalog) Frans Italiaans Hollands Portugees Roemeens Russies Japanees Chinees (Vereenvoudig) Chinees (Traditioneel) Koreaans Pools Thai Oekraïnies Viëtnamees