Kies je vrienden verstandig.

Vrienden die naast elkaar staan

”Ik zeg dat jullie net zoveel van elkaar moeten houden als Ik van jullie gehouden heb. Wie zijn leven voor zijn vrienden overheeft, heeft de grootste liefde.”

Johannes 15:12-13

Gemeenschap — een groep mensen die zich verenigen in vriendschap, gedeelde waarden, interesses en doelen.

Kijk naar links en dan naar rechts. Wie staat er naast je? Zie je hen als vrienden? Maakt de tijd die jullie doorbrengen jullie tot betere mensen? Of doen jullie samen dingen die je soms een schuldgevoel geven?

Wie met verstandige mensen omgaat, wordt verstandig. Wie met slechte mensen omgaat, vergaat het slecht.

Spreuken 13:20

Relaties zijn als voeding voor je ziel. Maken de mensen die dicht bij je staan jouw gezonder? Of ongezonder? Je wordt direct beïnvloed door de mensen met wie je de meeste tijd spendeert. Ook al voelt het nu alsof jullie heel anders zijn, over vijf jaar… zijn jullie dat niet meer.

…anders zou er onenigheid in het lichaam zijn. Elk deel moet voor de andere delen van het lichaam zorgen. Als één deel lijdt, lijden de anderen mee. En als één deel geëerd wordt, zijn de andere delen daar even blij mee als hij. U bent het lichaam van Christus en ieder van u is een deel van dat lichaam.

1 Korinthiërs 12:25-27

God schiep ons om elkaar nodig te hebben. We hebben allemaal verschillende gaven en talenten, en ook andere tekortkomingen en zwakheden. Als we samenkomen, kunnen we naar elkaar uitkijken, elkaar helpen en bemoedigen en elkaar uitdagen om te groeien.

Hier zijn 3 eenvoudige dingen die je kunt doen voor het creëren van gemeenschap:

Steek de straat over

Ken je je buren? Als je in dezelfde straat woont, of in hetzelfde gebouw, heb je iets wat jullie verbindt. Denk er niet te lang over na. Jezus houdt van je buren. Misschien zul jij dat ook doen… en weet je dat nu nog niet.

Uitdaging: Begin een gesprek door een handdruk en door te zeggen: ”Het spijt me, we hebben elkaar nog niet eerder ontmoet. Mijn naam is _____. Wat is jouw naam?” Ook al ben je verlegen, je hoeft maar 30 seconden dapper te zijn.

Deel een ervaring

We hebben allemaal dingen waar we over moeten praten, uitdagingen die je beter een plekje kunt geven als je erover praat. En we hebben allemaal iets te bieden, ook al is het alleen maar een luisterend oor.

Uitdaging: Nodig een vriend uit om iets samen te doen: een maaltijd te delen, samen in de tuin te werken, of een wandeling te maken. Praat over van alles. Wees eerlijk, en ga diep.

Laat diepere vriendschappen toe

De Bijbel herinnert ons er keer op keer aan dat we vriendschappen nodig hebben met mensen die we vertrouwen: Goede vrienden die je zullen bemoedigen, inspireren, uitdagen, liefhebben, en voor je zullen bidden. En ze hebben jou nodig om hetzelfde te doen.

Uitdaging: Nodig een vriend (of 3) uit om mee te doen in de Bijbel App, en samen een Leesplan te lezen.

Vind vrienden

FacebookOp Facebook delen

TwitterOp Twitter delen

E-mailVia e-mail delen

Daarom moeten wij altijd als we daarvoor de gelegenheid hebben, voor iedereen het goede doen, in het bijzonder voor onze medechristenen.

Galaten 6:10

Dit bericht is ook beschikbaar in: English Afrikaans Indonesisch Duits Spaans Filipino (Tagalog) Frans Italiaans Portugees Roemeens Russisch Japans Chinees (Vereenvoudigd) Chinees (Traditioneel) Koreaans