3 bemoedigende waarheden om te onthouden als het leven moeilijk wordt…


Denk eens aan de leerlingen die met Jezus in de boot zijn, wanneer een levensbedreigende storm op het water losbarst. Ze zijn hier niet op voorbereid en in paniek beseffen ze dat ze misschien wel doodgaan. En de hele tijd dat dit gebeurt, ligt Jezus vredig te slapen.

In plaats van naar Jezus’ reactie op hun situatie te kijken, lieten de leerlingen hun reactie afhangen van de situatie.

Na Jezus gesmeekt te hebben om iets te doen, bedaart Hij de storm… Maar eerst vraagt Hij hen: “Waarom zijn jullie zo bang?”

Zijn milde berisping over hun gebrek aan geloof was niet omdat ze niet geloofden dat Jezus hen kon redden van de storm, maar omdat ze moeite hadden te geloven dat Hij hen er doorheen zou helpen.

Hoe reageren we middenin een storm, waar we geen controle over hebben, met geloof? Hier zijn drie bemoedigende waarheden om te onthouden:

1. God heeft macht over elke storm.

Als de wind en de golven Hem niet bezighouden, zou jij er ook niet bang voor hoeven zijn. Misschien kun je je situatie niet veranderen, maar je kan er wel voor kiezen God te vertrouwen midden in de situatie.

2. Je ogen gericht houden op Jezus brengt vrede.

Kijk je naar de grootte van de storm of richt je je op Degene die hem kan bedaren? Alleen door te focussen op God, die iedere uitkomst kent, kan je door elke situatie je weg vinden met Zijn wijsheid en vrede.

3. Jezus is altijd bij je in de boot.

Het is makkelijk om je te richten op je angsten als je geen controle hebt over de toekomst. Maar gelukkig kent Jezus onze toekomst wel, en Hij is altijd bij ons. En Hij roept je op te leven door geloof, niet door te zien.

Als je overweldigd raakt door wat er gebeurt, heb je altijd twee keuzes: je kan kijken naar je omstandigheden, of je kan je richten op Jezus.

Als je ervoor kiest om bovenal naar Jezus te kijken, zal je ontdekken dat de stormen waar je doorheen gaat lang niet zo krachtig zijn als de Redder, die ervoor kiest om samen met jou door de storm te lopen.

Denk na over Gods Woord

Dit bericht is ook beschikbaar in: English Afrikaans Indonesisch Duits Spaans Filipino (Tagalog) Frans Italiaans Portugees Roemeens Russisch Japans Chinees (Vereenvoudigd) Chinees (Traditioneel) Koreaans