Over sommige dingen hebben we geen controle — maar dat geldt niet voor alles.


Soms voelt het alsof er om de paar minuten nieuwsupdates zijn. Als we zoveel van onze aandacht geven aan dingen waar we geen controle over hebben, kunnen we de kracht die we wél nog steeds hebben, uit het oog verliezen. We kunnen kiezen hoe we reageren op onze omstandigheden. En, misschien nog belangrijker, zelfs midden in die omstandigheden kunnen we kiezen hoe we met anderen omgaan.


Onlangs herinnerden we je aan de tijd dat Jezus’ leerlingen bang waren dat hun boot zou zinken en dat Hij toen de storm kalmeerde. Net als Jezus’ leerlingen, zitten we allemaal in dezelfde boot met Jezus — maar we zitten er ook in met elkaar. En we kunnen ervoor kiezen om elkaar te bemoedigen, elkaar te steunen, elkaar lief te hebben en elkaar terug te leiden naar Jezus.

Heb voor elkaar net zoveel liefde als Ik voor jullie heb. Aan de onderlinge liefde zullen de mensen zien dat jullie mijn leerlingen zijn.

Johannes 13:34-35

Hier zijn 4 manieren om voor liefde te kiezen

1. Bemoedig elkaar.

We leven in zo’n ongelofelijke tijd! Zelfs als we niet fysiek bij elkaar kunnen komen, kunnen we nog wel steeds bellen, sms-en, e-mailen, via social media contact hebben, online kerken bezoeken en nog meer.

Geef, als je kunt, ieder wat hem toekomt.

Spreuken 3:27

2. Steun elkaar.

Enkele van de meest waardevolle dingen die we kunnen doen zijn simpel en praktisch. Heb aandacht voor je buren en vraag hoe het met ze gaat. Deel wat je hebt. Geef een maaltijd af bij iemand die niet naar buiten kan. Betaal voor de persoon achter je bij een afhaalbalie. Stuur per e-mail een cadeaubon naar een vriend.

…wij moeten ophouden te zeggen dat we van elkaar houden. Wij moeten echt van elkaar houden en het uit onze daden laten blijken.

1 Johannes 3:18

3. Heb elkaar lief.

Jezus zei dat houden van je naaste het tweede meest belangrijke gebod was. En in de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan legde Hij uit wat Hij bedoelde met dat woord “naaste”. Paulus stelde zelfs voor dat we, het van elkaar houden, tot een wedstrijd maken!

Houd veel van elkaar, als broeders en zusters, en laat elkaar uw waardering blijken.

Romeinen 12:10

4. Leid elkaar naar Jezus.

Het is Jezus die onze stormen kalmeert. Maar het is aan ons om elkaar te herinneren aan Gods beloftes. En om voor elkaar te bidden. Je kunt beide dingen — en meer — op dezelfde manier doen zoals benoemd in #1 (en natuurlijk in de Bijbel App).

Onthoud: wat we ook doormaken, we zitten er allemaal samen in. We leven allemaal op dezelfde planeet. We ademen allemaal dezelfde lucht in. Jezus zei: ‘in de wereld zullen jullie het zwaar te verduren krijgen’. Maar Hij gaf ons zijn Geest en Hij gaf ons elkaar.

En die twee dingen zijn
meer dan genoeg.

FacebookOp Facebook delen

TwitterOp Twitter delen

E-mailVia e-mail delen

Dit bericht is ook beschikbaar in: English Afrikaans Indonesisch Duits Spaans Filipino (Tagalog) Frans Italiaans Portugees Roemeens Russisch Japans Chinees (Vereenvoudigd) Chinees (Traditioneel) Koreaans