Maniere om gesprekke met God te begin

Persoon wat bid

Is jy nie seker waarvoor om te bid nie?

Dit is nie altyd maklik om met God te praat nie, maar as ons God beter wil leer ken, moet ons weet hoe om nederig en eerlik met Hom te praat.

Hier volg drie dinge wat jou kan bemoedig wanneer jy deur gebed tot God nader. Kies een of twee punte wat jou tref en gebruik dit om ‘n Gebed in YouVersion te skep.

1. Hou dit eenvoudig.

God stel nie in belang in hoe welsprekend jou woorde klink nie — Hy wil net tyd met jou deurbring. Van die beste gesprekke met God vind plaas wanneer jy Hom net eenvoudig vertel wat op jou hart is en Hom kans gee om daarop te reageer.

Probeer om te vra:

Vader, wat moet ek oor … doen ?

Vader, wat dink U van … ?

Vader, kan U … ?

Vader, waarom het dit … ?

Skep ‘n Gebed

2. Hou dit realisties.

God sal nie vir jou kwaad word omdat jy eerlik is nie; wees dus opreg wanneer jy bid. Onthou, niks kan jou van God se liefde skei nie. As jy dus nie seker is wat om te sê nie, vertel dit vir God. As daar ‘n omstandigheid is wat jou frustreer, sê dan so. Hy wil hê jy moet Hom in selfvertroue en vrymoedigheid nader.

Praat sommer nou met God oor ‘n bekommernis wat jy het. Sê byvoorbeeld:

Ek sukkel met …

Ek het hulp nodig met …

Ek verstaan nie hoekom …

Ek is gefrustreerd omdat …

Skep ‘n Gebed

3. Kom weer terug.

Aanvanklik mag jy ongemaklik voel om te bid, maar hoe meer jy dit doen, hoe makliker word dit. Gaan in hierdie week voort om gebed ‘n gewoonte te maak deur elke dag vir minstens vyf minute met God te gesels.

Hier is ‘n paar maniere hoe om gesprekke te begin:

Ek hoop …

Ek is dankbaar vir …

Ek is opgewonde omdat …

Vandag het ek opgemerk …

Skep ‘n Gebed

Die plasing is ook beskikbaar is: Engels Indonesies Duits Spaans Filippyns (Tagalog) (Tagalog) Frans Italiaans Hollands Portugees Roemeens Russies Japanees Chinees (Vereenvoudig) Chinees (Traditioneel) Koreaans Pools Viëtnamees