Het gebed dat de manier waarop je de Bijbel leest kan veranderen

Gebed

Want het woord van God is levend en vol van kracht. …

Hebreeën 4:12

Waar je nu ook mee geconfronteerd wordt, Gods Woord heeft wijsheid voor jou. Zoals Hebreeën 4:12 zegt, het Woord van God is levend. De woorden in de Bijbel die meer dan 2000 jaar geleden werden geschreven, hebben iets diepgaands te zeggen over onze dagelijkse strijd.

Als je Christus volgt, zegt Romeinen 8:11 dat je toegang hebt tot de kracht van de Heilige Geest. Dezelfde Heilige Geest die Jezus uit de dood heeft opgewekt. Dezelfde Heilige Geest die Paulus inspireerde om brieven te schrijven aan kerken over de hele wereld, die ons nu ook inspireren. Dezelfde Heilige Geest die tot koning David sprak terwijl hij enkele psalmen schreef.

Hoe geweldig is dat? Als je de Bijbel leest, kan de Heilige Geest tot je spreken – net zoals Hij deed tegen de auteurs van de Schriften! Wanneer je wijsheid uit Gods Woord nodig hebt, staat de Heilige Geest klaar om je te leiden. Waar kun je het beste beginnen? Gebed.

Laat het idee van gebed je niet intimideren. Gebed betekent gewoon praten met God en dan naar Hem luisteren. Zelfs Jezus bad. En omdat Jezus meerdere malen zei, “wanneer je bidt…,” weten we dat Hij verwacht dat wij ook bidden.

De volgende keer dat je de Bijbel App opent om Gods Woord te lezen (of ernaar te luisteren), neem dan een moment om te bidden. Als je niet goed weet waar je moet beginnen, start dan hier:

Hemelse Vader, bedankt dat U me een manier hebt gegeven om met U te praten. Terwijl ik de Bijbel vandaag lees, stuur dan alstublieft Uw Heilige Geest om mij te ontmoeten en tot mij te spreken door Uw Woord. Amen.

Begin een leesplan over gebed

Dit is de eerste post in een driedelige serie over bidden. Lees de tweede hier en de derde hier.

Dit bericht is ook beschikbaar in: English Afrikaans Indonesisch Duits Spaans Frans Portugees Roemeens Russisch Chinees (Vereenvoudigd) Chinees (Traditioneel) Koreaans