Hoe 10 minuten kunnen veranderen wat je leert uit de Bijbel

Man biddend in een stad

Maar als u zich blijft verdiepen in Gods wet die vrijheid brengt, en u die niet alleen goed onthoudt maar er ook naar leeft, dan zal God u zegenen in alles wat u doet.

Jakobus 1:25

Heb je ooit een dag gehad dat je haar niet wil?

Je keek in de spiegel en je haar was een puinhoop. Je probeerde het snel te fatsoeneren voordat je de deur uitstapte. Maar stel je voor dat je in plaats van je warrige haar te fatsoeneren, jij helemaal vergat hoe je eruitzag zodra je wegliep van de spiegel? Wat als jij je niets van je haar kon herinneren? Was het lang? Kort? Krullerig? Steil? Zou dat niet gek zijn?

En toch is dat precies wat Jakobus zegt. Wel naar Gods Woord luisteren, maar het vervolgens niet gehoorzamen. Het is alsof je in een spiegel kijkt, naar jezelf kijkt, wegloopt… en helemaal vergeet wat je net hebt gezien.

Ditzelfde kan gebeuren met Gods Woord. We lezen (of luisteren naar) de Bijbel en de Heilige Geest spreekt tot ons, overtuigt ons of moedigt ons aan. Maar als we niets doen met wat God ons zojuist heeft geopenbaard, zal het wegglippen. Hoe vaak zijn we verder gegaan met het volgende in ons schema, zonder eerst na te denken over wat God ons wilde laten zien?

Dus, hoe kunnen wij nu beginnen om vastberaden te zijn en nadenken over Gods woord?

Het duurt slechts 10 minuten. Neem, na het lezen van de bijbel, een stilte van 5 minuten en denk rustig terug aan wat je net hebt gelezen (of gehoord). Besteed vervolgens nog 5 minuten aan gebed: dank God voor Zijn Woord, en vraag Hem om je eraan te herinneren wat je voor Hem kan doen. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, probeer dan zoiets te bidden:

Hemelse Vader, bedankt dat U door Uw Woord tot mij spreekt. Geef mij toch de wijsheid om te weten wat U wilt dat ik doe en geef mij de moed om het ook echt te doen. Amen.

Lees Jakobus 1:22-27

Dit is de tweede post in een driedelige serie over het gebed. Lees de eerste hier en de derde hier.

Dit bericht is ook beschikbaar in: English Afrikaans Indonesisch Duits Spaans Frans Portugees Roemeens Russisch Chinees (Vereenvoudigd) Chinees (Traditioneel) Koreaans