Waar denk je aan tijdens de vastentijd?

Vrouw leest de Bijbel op haar telefoon

Werk. School. Relaties. Gezondheidsproblemen. Rekeningen. (Of al deze dingen.) Met zoveel zaken die onze aandacht opeisen worden we gemakkelijk afgeleid van de dingen die we eigenlijk veel liever ons leven zouden laten bepalen.

Nu u met Christus bent opgestaan uit de dood, moet u zich bezighouden met hemelse zaken. Want Christus zit daar nu op de allerhoogste plaats aan de rechterhand van God. Richt daarom uw gedachten op de dingen van de hemel en niet op die van de aarde.

Colossenzen 3:1-2


Dat klinkt geweldig!

Maar… hoe doe ik dat?

Investeer, tussen nu en Eerste Paasdag, elke dag een paar minuten in een ontmoeting met God in Zijn Woord: de Bijbel. Denk vervolgens, gedurende de dag, telkens even na over de betekenis van die woorden voor jouw leven. Wereldwijd wordt deze tijd in het jaar Vastentijd genoemd. Samen met miljoenen andere mensen zet je Jezus op de eerste plaats in je hart.

Start hier:

Bereid je hart voor op Pasen: Een Bijbelstudie voor de Vastentijd
In onze plaats: Overdenkingen tijdens de vastentijd in een tijd van genade
Leesplan voor de Vastentijd uit de Bijbel: Mosaic
40  Dagen Lijdenstijd

Bekijk meer leesplannen

Dit bericht is ook beschikbaar in: English Afrikaans Indonesisch Duits Spaans Frans Portugees Roemeens Russisch Chinees (Vereenvoudigd) Chinees (Traditioneel) Koreaans