Fördjupa dig i den heliga veckan

Som Kristi följeslagare är påskadagen verkligen en glädjens dag. Vi föreställer oss den bortrullade stenen och vi påminner oss om Kristus seger över döden och vårt nya liv i Honom. Vi läser om hur han visade sig för sina vänner och vi påminns om att han är med oss även idag.

Även om det finns anledning att fira Kristi uppståndelse, är det viktigt att vi inte bara närmar oss den tomma graven, utan även korset. Den heliga veckan ger oss en möjlighet att tränga in i djupet av Guds kärlek till oss och offret Han gjorde för oss. Ibland verka det dock att vi är så tacksamma för den tomma graven att vi hoppar förbi trädgården …och enbart ger vår gråtande Frälsare en flyktig tanke.

YouVersion erbjuder en läsplan om den heliga veckan: Berättelsen om påsken som tar dig genom händelserna fram till Jesus död. Genom vår läsning kan vi få en känsla för hur det kan har varit att höra Jesus förklaring om vad de närmaste dagarna kommer att medföra. Vi kan uppleva Petrus brinnande skam när han kallas illojal ynkrygg. Vårt hjärta kommer att krossas precis som Marias då vi ser Jesus falla till marken om och om igen. Vi kommer frukta piskan och kanske viktigaste av allt, vi kommer att tänka på att det är vi som slår med piskan…skäl nog för att hålla vår glädje till morgonen därpå.

Vi kan förstås välja att fira påskdagen utan att tänka på dagarna som ledde fram till den. Men hur mycket mer frihet skulle vi känna om vi verkligen tänkte på allt det fördärv Jesus tog från oss? Hur mycket mer ära ger vi till vår Frälsare genom att sluta fundera på hans offer? Om vi tillåter oss själva att uppleva det djupaste mörkret, blir ljuset mer underbart.

Det här inlägget finns även på: Engelska Tyska Spanska Franska Holländska Portugisiska Ryska Kinesiska (förenklad) Kinesiska (traditionell) Koreanska Norska

KategorierOkategoriserade