Door de—Goede week Lezen—Niet voorbij

Als volgelingen van Christus, is er een zekere vreugde in verband met Opstandingszondag. We stellen ons de weggerolde steen voor, en we denken aan Christus overwinning over de dood en ons nieuwe leven in Hem. We lezen hoe Hij verscheen aan zijn vrienden en we herinneren ons dat Hij zelfs nu nog met ons is.

Hoewel de opstanding van Christus een reden is om feest te vieren, is het belangrijk dat we niet alleen het lege graf, maar ook het kruis te herdenken. De Goede Week is een kans voor ons om tijd te nemen om na te denken over de diepte van Gods liefde voor ons en het offer dat Hij was voor ons. Soms lijkt het er echter op dat we zo dankbaar zijn voor het lege graf, dat we te snel vooruit lopen. . . en slechts een vluchtige blik gunnen aan onze huilende Verlosser.

YouVersion biedt een Goede Week leesplan: Het verhaal van Pasen, die je door de gebeurtenissen heen leidt, tot de dood van Jezus. Door middel van ons lezen, kunnen we ervaren hoe het geweest moet zijn om Jezus uitleg over wat de komende dagen zal brengen te horen. We kunnen de brandende schaamte van Peter voelen toen hij werd benoemd als een ontrouwe lafaard. Ons hart zal samen met Maria breken als we zien hoe Jezus opnieuw en opnieuw neervalt. We zullen de zweep vrezen en, misschien wel het belangrijkste, we zullen niet vergeten dat we de zweep hanteren. . . reden genoeg om onze vreugde te bedaren tot de ochtend.

We kunnen er natuurlijk voor kiezen om de Dag der Opstanding te vieren zonder na te denken over de  voorafgaande dagen. Maar hoeveel meer vrijheid kunnen we voelen als we werkelijk beschouwen wat voor verdorvenheid Christus voor ons op zich nam? En hoeveel meer eer wij onze Heiland brengen door even te stoppen om na te denken over zijn offer? Als wij onszelf toestaan ​​om de diepste duister te herinneren, dan wordt het licht des te mooier.

Dit bericht is ook beschikbaar in: English Duits Spaans Frans Portugees Russisch Chinees (Vereenvoudigd) Chinees (Traditioneel) Koreaans Noors Zweeds

CategorieënGeen categorie