Nieuw in de Bijbel App voor Kinderen: “Thuiskomen,” het tijdloze Verloren Zoon verhaal

Nu beschikbaar in de Bijbel App voor Kinderen, in “Thuiskomen” vragen religieuze leiders Jezus waarom Hij tijd doorbrengt met mensen die slechte dingen doen. Aan de hand van Lucas 15:1–3 en 11–32, laat “Thuiskomen” zien dat Jezus hen antwoordt door een verhaal te vertellen over een man met twee volwassen zonen: de tijdloze gelijkenis van de verloren zoon.

Soms sparen ouders geld op om dit na hun dood na te laten aan hun kinderen. Maar de jongere zoon vraagt zijn vader of hij vooruit kan gaan en zijn deel van het geld nu al kan krijgen, hoewel zijn vader nog leeft. Dit maakt de vader erg verdrietig maar hij geeft toch het geld aan zijn jongere zoon. De zoon gaat ver weg wonen en begint het geld van zijn vader uit te geven aan dingen waarvan hij denkt dat ze leuk zijn maar die eigenlijk heel slecht voor hem zijn.

Omdat zijn zoon slechte keuzes blijft maken is uiteindelijk het geld op en moet hij een job aannemen om varkens te verzorgen. Dan wordt het weer slechter en boeren kunnen niet genoeg gewas opbrengen om iedereen te eten te geven. De zoon wordt zo hongerig dat hij wou dat hij van het varkenseten kon eten. Dan herinnert hij zich plotseling iets: “Wacht eens even, mijn vader is rijk! Als ik terugga naar huis, zal hij me misschien een baan geven. Dan zal ik genoeg te eten hebben.”

ComingHome_Scene5_FINAL

Als de jongere zoon thuiskomt rent zijn vader naar hem toe om hem te ontmoeten. Ondanks het feit dat hij zich ervoor schaamt dat zijn zoon zich zo slecht heeft gedragen, is zijn vader net zo blij dat hij is thuisgekomen dat hij hem knuffelt en hem vertelt dat alles goed komt. Dit maakt de oudere broer boos; hij denkt dat het niet eerlijk is dat zijn jongere broer zoveel van zijn vaders geld heeft verkwist. Maar de vader zegt tot hem, “Waarom ben je boos? Ik heb altijd alles wat ik heb met je gedeeld. Je broer was verloren maar nu is hij gevonden! Laten we feesten! Hij is veilig thuis!”

ComingHome_Scene6_FINAL

Als je de Bijbel App voor Kinderen al hebt, hoef je alleen nog maar de app te openen om “Thuiskomen” te krijgen, en het icoon voor het nieuwe verhaal aan te tikken. Maar zelfs als je de app nog niet hebt, kan je deze makkelijk krijgen en het is gratis! Klik gewoon op één van de knoppen hieronder.The Bible App for Kids icon

Over de Bijbel App voor Kinderen

Ondertussen al geïnstalleerd op meer dan 8 miljoen apparaten, komt de Bijbel App voor Kinderen van YouVersion, de makers van de Bijbel App. In samenwerking met OneHope is de Bijbel App voor Kinderen speciaal ontworpen om je kinderen een vreugdevolle eigen Bijbelervaring te geven. Hier zijn alle plekken waar je de Bijbel App voor Kinderen kunt krijgen:

Download het nu

Dit bericht is ook beschikbaar in: English Duits Spaans Portugees Russisch Chinees (Vereenvoudigd) Koreaans