Bid met ons mee voor vrede

Kustlijn

Wat schiet je te binnen als je aan vrede denkt?


Vrede kan vele dingen betekenen. Als de definitie echter niet in Gods Woord geworteld is, is de vrede waarnaar we verlangen slechts een schaduw van de vrede die God ons wil geven.

Laten we nu vragen dat Gods vrede onze levens en wereld vult door deze twee gebeden te bidden.

Ervaar Gods vrede

O God, mijn leven is gevuld met beproevingen en ontberingen. Soms voel ik me overweldigd en bedroefd. Desondanks ben ik dankbaar dat U altijd dicht bij mij bent. In U kan ik vrede hebben. Wat er ook op mij af komt, vandaag heb ik ervoor gekozen om mijn hart niet bezorgd of bang te laten zijn. Ik blijf aan U denken en op U vertrouwen. En vul me met blijdschap en vrede terwijl ik dat doe, zodat mijn hoop steeds sterker mag worden door de kracht van Uw Heilige Geest. Houd de wacht over mijn hart en geef me de kracht om een leven te leven dat gekenmerkt wordt door Uw vrede. Amen.

Sla dit gebed op

Vrede voor onze wereld

Lieve God, bedankt dat U de wereld hebt overwonnen. Dank U dat wij onder alle omstandigheden de overwinning hebben dankzij U die zoveel van ons houdt. Help ons om vandaag en elke dag het kwaad de rug toe te keren en te doen wat goed is; om vrede te zoeken en daarin te leven. Laat ons ons uiterste best doen de eenheid te bewaren en niet snel kwaad te worden.

Laat alles wat ik zeg met mijn mond en denk in mijn hart naar uw wil zijn. Breng ons op de weg van vrede en leer ons onze dagen te tellen zodat wij een wijs hart mogen krijgen. Heer, genees ons land en zegen uw volk met vrede. Amen.

Sla dit gebed op

Dit bericht is ook beschikbaar in: English Afrikaans Indonesisch Duits Spaans Filipino (Tagalog) Frans Italiaans Portugees Roemeens Russisch Japans Chinees (Vereenvoudigd) Chinees (Traditioneel) Koreaans