Hoe je het beste van je tijd kan maken:

Zonsondergang over water

God, houdt U mij in het oog en ken mijn hart. Toets mij. U mag alles weten wat er in mij omgaat. Let op of ik soms de verkeerde weg opga. Leid mij op uw weg, die naar uw eeuwigheid voert.

Psalmen 139:23-24

Sta even stil, haal diep adem en denk eens na over het afgelopen jaar. Wat heeft God in jouw leven gedaan sinds Pasen 2020?

Wanneer je in het midden van een langgerekte periode zit, kun je makkelijk vergeten wat God doet te midden van je omstandigheden. Dat is een van de redenen waarom nadenken over Gods Woord zo belangrijk is: het helpt ons om het rustiger aan te doen en te herinneren dat God trouw is in elke periode van het leven.

Sta tijdens je voorbereiding op Paaszondag eens bewust stil bij Gods trouw door de Tekst van de Dag te bestuderen.

Hier zijn 3 manieren om dat te doen:

Als je 5 minuten hebt…

Open je Bijbel App en zoek naar de Tekst van de Dag. Vraag God, voor je begint met lezen, om je bewust te maken van alles wat Hij jou wil laten zien. Lees dan langzaam de tekst en let goed op de woorden die er voor jou uitspringen.

Vraag jezelf: Wat laat dit vers me zien over Gods karakter? Wat is het belangrijkste punt van deze tekst? Hoe kan ik dit toepassen in mijn dagelijks leven?

Beëindig je tijd met de vraag aan God om je te helpen gedurende de dag na te denken over dit vers.

Als je 15 minuten hebt…

Tik op “VERGELIJK VERTALINGEN” zodra je de Tekst van de Dag hebt gelezen en selecteer 3 tot 5 Bijbelvertalingen die je wilt vergelijken. Lees elke vertaling door en let op eventuele taalvariaties. Laat de verschillen je een beter begrip geven van de tekst.

Vraag jezelf: Hoe benadert iedere vertaling de tekst? Wat leer ik over God door de vertalingen te vergelijken? Welke woorden of zinnen vallen me op?

Schrijf alles op wat God je laat zien en vraag Hem dan om je te helpen deze tekst in je leven toe te passen.

Als je 30 minuten hebt…

Denk de eerste 5 minuten na over eventuele zorgen of problemen die concurreren om je aandacht. Vraag God om waarheden in zijn Woord te laten zien. Lees dan langzaam de Tekst van de Dag en vergelijk vertalingen.

Typ daarna de tekstverwijzing in Ontdek om gerelateerd materiaal te zien. Kies iets uit de lijst om te bestuderen als onderdeel van je stille tijd.

Vraag jezelf: Welk perspectief biedt dit materiaal? Hoe beïnvloedt of bevestigt het wat God me heeft laten zien door de tekst van vandaag? Wat spreekt me aan en hoe kan ik dit toepassen in mijn leven?

Schrijf als je klaar bent 2 tot 3 kernpunten op uit de Bijbelteksten die je hebt bestudeerd. (Je kunt ook deze studiemethode uitproberen.)


Wanneer je klaar bent met je stille tijd, neem dan nog een paar minuten om God te vragen je gedurende de dag te laten nadenken over alles wat je hebt geleerd. Herhaal elke dag dit proces tot Paaszondag.

FacebookOp Facebook delen

TwitterOp Twitter delen

E-mailVia e-mail delen

Dit bericht is ook beschikbaar in: English Afrikaans Indonesisch Duits Spaans Filipino (Tagalog) Frans Italiaans Portugees Roemeens Russisch Japans Chinees (Vereenvoudigd) Chinees (Traditioneel) Koreaans