Gebed voor leiding

Wat leidt jou?

Denk aan een beslissing die je onlangs nam. Misschien moest je kiezen wat je vandaag aan zou doen. Misschien was het een beslissing om al dan niet een nieuwe baan aan te nemen. Of misschien was het gewoon de keuze om “hallo” te zeggen tegen iemand die je niet goed kent. Een gemiddeld persoon neemt duizenden beslissingen per dag.

Hoewel al onze keuzes niet even zwaar wegen, draagt elke keuze die we maken bij aan de richting die ons leven neemt. Het goede nieuws is — we hoeven niet alleen te beslissen.

Gods Heilige Geest is bij iedereen die in Jezus gelooft en geeft hen de kracht om te leven op een manier die Hem eert. Dus denk eens na over een beslissing die je moet nemen en als je er klaar voor bent, vraag dan de Heilige Geest om je te leiden.


Gebed voor leiding

Heilige Geest,

U kent mijn hart. U begrijpt mijn diepste wensen en behoeften, en U kent al mijn bedoelingen. U kent mij beter dan ik mijzelf ken. Ik kan nergens heen om aan uw aanwezigheid te ontkomen, en ik kan niets voor U verbergen!

En daarom vraag ik U op dit moment, om mij uw goddelijke wijsheid en leiding te geven.

Ik weet niet altijd waar ik voor moet bidden. Mijn ziel is uitgeput en ik ben moe. Ik maak me vaak zorgen of ik wel de juiste beslissing neem, maar ik wil een leven leiden dat U eert.

Ook al heb ik het gevoel dat ik niet vooruit kan of niet kan zien wat er komt — U ziet mij. En U kent mij. Dus leid me alstublieft. Wijs mij de paden die naar een overvloedig leven leiden, en overtuig mij wanneer ik geneigd ben om van U af te dwalen.

Terwijl U mij leidt, herstel mij. Ik zal te allen tijde mijn hoop op U vestigen, want U weet alle dingen, en door U wordt mijn leven bijeengehouden. U bent mijn kracht in tijden van nood en U bent mijn redding geworden.

Houd me dus stevig vast, Heer, en leer me te wandelen op een manier die de roeping waardig is die U mij gegeven heeft. Leid mijn stappen terwijl U over mijn leven waakt, want ik wil U verheerlijken.

In Jezus’ naam,

Amen.

Dit gebed opslaan

Dit bericht is ook beschikbaar in: English Afrikaans Indonesisch Duits Spaans Filipino (Tagalog) Frans Italiaans Portugees Roemeens Russisch Japans Chinees (Vereenvoudigd) Chinees (Traditioneel) Koreaans Pools Vietnamees