Gebed voor vrede

Open handen

Ken God, vind vrede

Stel je voor dat je een herder bent in het Bethlehem uit de eerste eeuw. Schapen omringen je, maar anderen doen dat niet vanwege je werk, je kleren, en je status.

Generaties lang heeft je familie gezegd: “God heeft beloofd dat het beter wordt.” Maar je begint je af te vragen: “Is dat echt waar?” En dan, op een nacht, verandert alles. Een engel verschijnt en vertelt je dat er een Verlosser is geboren.

Immanuël, “God met ons”, is gekomen.

Op een dag zal ditzelfde kind het gewicht van al onze overtredingen op zich nemen door te sterven aan een kruis. En vanwege zijn offer worden wij uitgenodigd om voor altijd en in alle omstandigheden in vrede te leven met God. Laten we nu dus Jezus danken voor zijn offer, en de vrede die we dankzij Hem hebben.

Gebed voor vrede

God,

Zelfs wanneer mijn leven chaotisch aanvoelt kan ik uw vrede ervaren door wat Jezus deed aan het kruis. Dank U dat U dit mogelijk heeft gemaakt door ons uw Zoon te sturen! Hij heeft voor ons een weg gemaakt zodat wij U kunnen kennen en ervaren.

Zelfs wanneer het leven onbeheersbaar aanvoelt, kan ik me vasthouden aan de waarheid dat uw vrede niet is gebaseerd op mijn gevoelens of omstandigheden — maar op uw karakter en trouw.

Wanneer ik me niet vredig voel, maak dan alstublieft uw aanwezigheid aan mij bekend. Herinner me eraan dat U de controle heeft. Geef me uw kracht en vertroosting wanneer de wereld onveilig voelt. Bescherm mijn hart en geest van het gewicht van mijn gevoelens en gedachten.

Laat me uw aanwezigheid voelen, en leven met het vertrouwen dat U altijd dichtbij bent. Laat mijn leven een voorbeeld zijn van uw vrede die alle verstand te boven gaat.

In Jezus’ naam, amen.

Bewaar gebed

Dit bericht is ook beschikbaar in: English Afrikaans Duits Spaans Filipino (Tagalog) Frans Portugees Roemeens Russisch Japans Chinees (Vereenvoudigd) Chinees (Traditioneel) Koreaans Pools Vietnamees