Het leven is beter met vrienden.

Leeskring

De Bijbel herinnert ons er telkens weer aan dat we relaties nodig hebben met mensen die we vertrouwen: goede vrienden die ons bemoedigen, ons inspireren, ons uitdagen, van ons houden en voor ons bidden. En zij hebben het nodig dat wij dat ook voor hen doen.1

“Heb voor elkaar net zoveel liefde als Ik voor jullie heb. Aan de onderlinge liefde zullen de mensen zien dat jullie mijn leerlingen zijn.”

Johannes 13:34b-35


Over de Bijbel leren gaat ook beter met vrienden.

We hebben je een paar dagen geleden verteld dat Leesplannen geweldig zijn om je te helpen Gods woord in je dagelijks leven tot je te laten spreken. En als we over de Bijbel spreken met goede vrienden, dan zorgt dat voor geestelijke groei. Het brengt je bovendien dichter bij elkaar.

Leeskring brengt het beste van beide samen.

Voltooi elk leesplan volgens een gedeeld schema. Dan kan je er over in gesprek gaan in een groepstekst-achtige discussie. Bestudeer de Bijbel samen in een kleine groep, neem uitdagende onderwerpen door met goede vrienden, of nodig gewoonweg vrienden uit om met elkaar van gedachten te wisselen over het Woord. Hoe je het ook gebruikt, Leeskring helpt je samen dingen te ontdekken in Gods Woord, waar je in je eentje misschien overheen had gelezen.

Ermee starten is makkelijk:

  • Start een willekeurig leesplan
  • Selecteer “Met vrienden”
  • Kies een startdatum
  • Stuur een uitnodiging naar je vrienden

Ontdek leesplannen


Nog één ding.

Doorzetten is de sleutel om een dagelijkse gewoonte aan te leren om je met God te verbinden door Zijn Woord, ook in 2018. De sterkste gewoonten beginnen klein, stapje voor stapje, dag voor dag. Dit gaat je lukken! Vooral als je vrienden uitnodigt om met je mee te gaan op je spirituele reis – omdat je elkaar dan onderweg kan helpen… samen.

Bijbel App

YouVersion. Jouw Bijbel.


1Hebr. 10:24-25; Pred. 4:9-10; Spr. 13:20; Spr. 27:17; Mat. 18:19-20.

Dit bericht is ook beschikbaar in: English Duits Spaans Frans Portugees Russisch Chinees (Vereenvoudigd) Chinees (Traditioneel) Koreaans